Search
Close this search box.

Parkeren in Bergen op Zoom: Een Gids voor Bezoekers

Bergen op Zoom is een historische stad met een rijk cultureel erfgoed en tal van bezienswaardigheden. Of je nu een dagje komt winkelen, de historische binnenstad wilt verkennen of een evenement bezoekt, parkeren kan soms een uitdaging zijn. In deze blogpost geven we je een uitgebreide gids over de parkeermogelijkheden in Bergen op Zoom. We bespreken de verschillende soorten parkeerplaatsen, tarieven, en handige tips om jouw bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Parkeermogelijkheden in Bergen op Zoom

Straatparkeren

In het centrum van Bergen op Zoom is straatparkeren mogelijk, maar let op: dit is vaak beperkt en kan relatief duur zijn. De parkeerzones in het centrum zijn onderverdeeld in verschillende tariefzones, waarbij de tarieven variëren afhankelijk van de locatie. Het is raadzaam om vooraf te controleren welke zones beschikbaar zijn en wat de bijbehorende kosten zijn.

Parkeergarages

Parkeergarage De Parade

Een van de grootste en meest centraal gelegen parkeergarages is De Parade. Deze garage biedt directe toegang tot de winkelstraten en het theater. Het is een ideale plek voor wie het centrum wil verkennen zonder zich zorgen te maken over een parkeerticket dat afloopt.

Parkeergarage Achter de Grote Markt

Deze garage ligt vlakbij de Grote Markt, het bruisende hart van Bergen op Zoom. Met tal van restaurants, cafés en winkels in de buurt, is dit een perfecte locatie voor een dagje uit. Bovendien is de parkeergarage goed beveiligd en voorzien van moderne faciliteiten.

Parkeergarage St. Catharinaplein

Dichtbij het stadspaleis Het Markiezenhof vind je de parkeergarage St. Catharinaplein. Deze locatie is ideaal voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis. De garage is 24/7 geopend en biedt voldoende parkeerplaatsen.

Parkeerterreinen

Naast parkeergarages zijn er diverse parkeerterreinen verspreid over de stad. Enkele populaire locaties zijn:

  • Parkeerterrein Kaai: Dit terrein ligt aan de rand van het centrum en is een goede optie voor wie iets verder wil lopen.
  • Parkeerterrein Blauwehandstraat: Dichtbij het winkelgebied en goed bereikbaar.
  • Parkeerterrein Bolwerk-Zuid: Dit terrein biedt ruime parkeermogelijkheden en is vooral handig voor langere verblijven.

Parkeerkosten en Betalingsmogelijkheden

Tarieven

De parkeertarieven in Bergen op Zoom variëren afhankelijk van de locatie. In het centrum betaal je doorgaans meer dan aan de rand van de stad. Hier is een indicatie van de gemiddelde tarieven:

  • Straatparkeren: €1,50 – €2,50 per uur
  • Parkeergarages: €1,00 – €2,00 per uur, met een dagtarief variërend van €8,00 tot €12,00
  • Parkeerterreinen: €0,50 – €1,50 per uur

Betalingsmogelijkheden

In Bergen op Zoom kun je op verschillende manieren voor parkeren betalen:

  • Contant: Bij de meeste automaten kun je nog steeds met muntgeld betalen.
  • Pinpas/creditcard: Moderne parkeerautomaten accepteren ook betalingen met pinpas of creditcard.
  • Mobiele apps: Apps zoals Parkmobile, Yellowbrick en ANWB Onderweg bieden de mogelijkheid om eenvoudig via je smartphone te betalen.

Tips voor Handig Parkeren

1. Gebruik Parkeerapps

Apps zoals Parkmobile of Yellowbrick kunnen je veel tijd en moeite besparen. Je kunt eenvoudig een parkeerplek vinden, betalen en indien nodig je parkeerduur verlengen zonder terug te hoeven naar je auto.

2. Check de Drukte

Bergen op Zoom kan erg druk zijn, vooral tijdens evenementen en in het weekend. Het is slim om vooraf de drukte te checken via online platforms en eventueel een alternatieve parkeerlocatie te overwegen.

3. Vermijd Boetes

Controleer altijd goed de parkeerregels en zorg dat je ticket zichtbaar is. Voorkom boetes door tijdig terug te keren naar je auto of je parkeerduur te verlengen via een parkeerapp.

4. Maak Gebruik van P+R Locaties

Parkeer en Reis (P+R) locaties zijn handig voor wie de drukte in het centrum wil vermijden. Deze locaties liggen aan de rand van de stad en bieden vaak voordelige tarieven. Vanaf hier kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum reizen.

5. Overweeg Fietsen

Als je in de buurt van Bergen op Zoom woont, overweeg dan om met de fiets te komen. De stad heeft goede fietsfaciliteiten en het bespaart je parkeergeld en ergernis.

Evenementen en Parkeren

Tijdens grote evenementen, zoals Koningsdag, de Krabbenfoor of carnaval, kan parkeren een grotere uitdaging vormen. Vaak worden er tijdelijke parkeerregelingen getroffen om de toestroom van bezoekers te accommoderen. Houd de website van de gemeente Bergen op Zoom in de gaten voor actuele informatie en tijdelijke parkeerlocaties.

Conclusie

Parkeren in Bergen op Zoom hoeft geen stressvolle ervaring te zijn als je goed voorbereid bent. Met een breed scala aan parkeermogelijkheden, duidelijke tarieven en handige betalingsopties, kun je ontspannen genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Of je nu kiest voor een parkeergarage, een parkeerterrein of straatparkeren, met de juiste tips en informatie ben je verzekerd van een zorgeloos bezoek.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die overeenkomen met uw interesses

Ontbijten in Bergen op Zoom

Ontbijten in Bergen op Zoom: Een Uitgebreide Gids

Bergen op Zoom, gelegen in het westen van Noord-Brabant, is een stad rijk aan geschiedenis, cultuur en culinaire diversiteit. Terwijl de meeste mensen de stad misschien kennen vanwege zijn historische

Terras in Bergen op Zoom

Ontdek de Beste Terrassen in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom is een pittoreske stad in het zuidwesten van Nederland, bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige culturele scene. Maar wat deze stad echt bijzonder maakt,